Search

Amphia Ziekenhuis

Geavanceerde luchtbehandeling bij Amphia Ziekenhuis

Op 4 juni 2019 werd de nieuwe locatie van het Amphia ziekenhuis op de Molengracht in Breda officieel geopend. Deze nieuwe locatie bracht twee ziekenhuisvestigingen samen. Het hoofddoel van dit nieuwe Amphia ziekenhuis is om een hypermodern en topklinisch ziekenhuis te zijn dat volledig gericht is op de zorg voor de patiënt, en dat werkt met de meest innovatieve technologieën.

Schoon gebied in gehele operatiekamer

In het gloednieuwe operatiecomplex van het Amphia ziekenhuis werden in totaal zestien operatiekamers gerealiseerd, waaronder drie cardio OK’s, één robot OK tien algemene operatiekamers en twee hybride operatiekamers. Een hybride OK is een operatiekamer waar röntgenapparatuur aanwezig is tijdens een operatie ter ondersteuning. In deze kamer zijn de radioloog, de chirurg en het OK-team aanwezig in één ruimte. Het operatieteam in de hybride OK heeft veel ruimte nodig om te bewegen en alle benodigde apparatuur moet binnen handbereik zijn.

Om aan deze eis te kunnen voldoen, koos het ziekenhuis voor de Halton Vita OR Space oplossing voor de twee hybride operatiekamers. Met de luchtbehandeling van Halton Vita OR Space wordt een schoon gebied in de gehele operatiekamer gecreëerd die voldoet aan de strengste hygiënevoorschriften.

Deze aanpak zorgt voor een maximaal schone en veilige luchtomgeving voor de patiënt en minimaliseert het risico op infectieverspreiding. Tegelijkertijd heeft het medisch personeel de vrijheid om zich vrij door de gehele ruimte te bewegen en medische apparatuur overal in de ruimte te plaaten.

 

Meer over de technologie in de nieuwbouw, vindt u hier.

luchtbeheerssysteem operatiekamer