Search

Ventilatiesysteem voor isolatiekamers

ventilatiesysteem patiënten isolatiekamers

Ventilatiesystemen voor isolatiekamers

In een ziekenhuis zijn isolatiekamers een van de meest veeleisende ruimtes. Een van de cruciale taken is het zorgvuldig reguleren van de luchtdruk via ventilatie in deze kamers.

De Vita Iso oplossing van Halton biedt de mogelijkheid om de drukmodi van isolatiekamers op een afdeling te wijzigen
tussen neutraal, positief en negatief in overeenstemming met de status van de huidige patiënt.

Deze oplossing kan zowel een positieve als negatieve druk handhaven en maakt het zelfs mogelijk om een contactisolatie- of patiëntenkamer met neutrale druk in te stellen, dankzij een speciaal hiervoor voorgeprogrammeerde modus. 

Dit biedt een hoog niveau van flexibiliteit en gemak bij het beheren van de beschikbare capaciteit. 

Beschermend luchtstroompatroon

In de isolatieomgevingen wordt het medisch personeel in hoge mate blootgesteld aan infecties van patiënten. Om dat risico te verkleinen en de bescherming van het medisch personeel te verbeteren, biedt de Halton Vita Iso-oplossing een uniek beschermend luchtstroompatroon. De toevoerluchtstroom is ontworpen om een luchtstroompatroon te genereren dat voorkomt dat door de patiënt uitgeademde bacteriën de ademhalingszone van medisch personeel binnendringen, hetgeen hun veiligheid vergroot.

Bediening op afstand

Medisch personeel kan via een centraal bedieningspaneel de omstandigheden in de isolatiekamers in de gaten houden en aanpassingen maken indien nodig. Dit paneel biedt een overzicht van alle isolatiekamers en gedetailleerde informatie over de status van elke afzonderlijke kamer. Bovendien kunnen medisch personeel de omstandigheden in elke isolatiekamer individueel bewaken en aanpassen met behulp van het bedieningspaneel naast de deur van elke kamer. Het paneel toont belangrijke gegevens, bijvoorbeeld de luchtdrukniveau en alarmstatus.

Gegarandeerd veilig

Halton Vita-roosters kunnen worden uitgerust met of zonder HEPA filters, samen met luchtstroomdempers en een regelsysteem om de gewenste netheid en druk in de ruimtes te handhaven. Deze diffusers zijn voorzien van een antibacteriële epoxy-polyester poedercoating om de groei van micro-organismen te voorkomen. Bovendien is het eenvoudig om de filters te vervangen via het voorpaneel.

Ventilatiesystemen voor isolatiekamers

Producten

Verdeler voor luchtbehandelingskasten

Halton Vita VHH HEPA rooster

HEPA diffuser

Halton Vita VHR HEPA rooster (Blue LED)

Halton Vita VHT HEPA rooster

Halton Vita VRA ruimtecontroller

Halton PRA – Inregel- en meetmodule

demper voor luchttoevoer

Halton MUC regelklep

HVSystems