Search

De 7 voordelen van Halton’s clean-air technologie voor moderne operatiekamers

Share :

Aan de luchtkwaliteit in operatiekamers worden hoge eisen gesteld in verband met infectierisico’s. Moderne OK’s staan op dat punt voor een flinke uitdaging.
Van overvolle instrumententafels tot een gebrek aan voldoende ruimte rondom de OK-tafel en de toename van, steeds grotere, medische apparatuur in de operatiekamer.

Om ervoor te zorgen dat OK-complexen ook in de toekomst kunnen voldoen aan de eisen rondom schone lucht, dienen ziekenhuizen te investeren in verbeterde luchtkwaliteit. Optimale omstandigheden voor zowel patiënten als medisch personeel zijn binnen handbereik met Halton’s Vita OR Space. In plaats van een beperkt schoon gebied zorgt deze geavanceerde luchtbehandelingstechnologie voor ultra schone lucht in de gehele operatiekamer of opdekruimte. Dit biedt een schat aan voordelen, waaronder:

  1. Operationele flexibiliteit: OK-personeel kan zich vrijer bewegen en de opstelling van medische apparatuur kan moeiteloos worden aangepast.
  2. Optimale werkomgeving: De werkomstandigheden ten aanzien van comfort van het OK-personeel zijn met Halton Vita OR Space zodanig in te stellen dat er geen tocht klachten zijn en dat temperaturen aangenaam zijn. Temperaturen kunnen tevens voor en tijdens de operatie worden aangepast.
  3. Verbeterde communicatie: Het geluidsniveau van de Halton Vita OR Space is, afhankelijk van de luchttechnische installatie achter het systeem, onder 35 dB(A). Dit bevordert veilige en efficiënte communicatie tussen de operatiemedewerkers en verhoogt hiermee de patiëntveiligheid.
  4. Toekomstbestendig: De ventilatie en luchtzuiverheid vormen geen belemmering voor de plaatsing van nieuwe medische apparatuur in de toekomst.
  5. Andere invulling mogelijk van de ruimte boven het operatiegebied: Omdat er geen luchttoevoersysteem boven de operatietafel hangt, kan deze ruimte anders worden ingezet.
  6. Efficiënt ruimtegebruik: Ultra schone operatiekamers kunnen nu worden gebruikt voor diverse operaties die een verschillend niveau van luchtzuiverheid vereisen. Op deze manier zijn zorginstellingen flexibeler in planning. Het systeem kan geschakeld worden van FMS-klasse 1+ naar FMS-klasse 1 of FMS-klasse 2.
  7. Verminderd energieverbruik: Omdat de mogelijkheid bestaat het systeem aan te passen naar de verschillende FMS-klassen is het een energie-efficiënt systeem.


In een tijd waarin moderne operatiekamers voortdurend worden geconfronteerd met uitdagingen zoals beperkte ruimte biedt Halton’s clean-air technologie een veelbelovende oplossing.

Wilt u meer weten over het realiseren van ultra schone lucht voor de gehele OK? Neem dan contact met ons op.

Tags :

Latest Post